Dobrich News Добрич новини

Кражбите днес

На 11 септември, около 11:30 часа е получено съобщение за извършена кражба от общински имот, находящ се по ул. „Г. Колев” в град Добрич. Установено е, че за времето от 15:30 часа на 8 септември до 11:30 часа на 11 септември, неизвестен извършител чрез демонтаж е извършил кражба на девет броя пвц комарници за прозорци. По случая е образувано досъдебно производство по описа на Първо РУ МВР Добрич.

На 11 септември, около 19:00 часа е получено съобщение за извършена кражба от лек автомобил, паркиран на територията на с. Победа, обл. Добрич. Установено е, че за времето от 15:30 часа до 19:00 часа чрез взлом на прозорец, неизвестен извършител е проникнал в МПС. По данни на тъжителя е извършена кражба на мъжка чанта с намиращите се в нея лични документи и сумата от 700 лева. По случая е образувано досъдебно производство по описа на Второ РУ МВР Добрич.

На 11 септември, около 09:00 часа е получено съобщение за извършена кражба на СД плейър от незаключен лек автомобил „Ауди” с добричка регистрация, паркира в района на ж.к. „Балик” в град Добрич. По случая е образувано досъдебно производство по описа на Първо РУ МВР Добрич.

На 11 септември, около 22:00 часа в района на ж.к. „Балик” в град Добрич е спрян за проверка лек автомобил „Опел;” с добричка регистрация. При извършената проверка за употреба на наркотични вещества на водача на автомобила, теста отчита положителен резултат за употребата на амфетамин. С полицейска мярка за срок от 24 часа е задържан криминално проявения Х.Х. (21 г.) от град Добрич. По случая е образувано незабавно полицейско производство.

На 12 септември, около 01:30 часа в района на ж.к. „Дружба” в град Добрич е спрян за проверка лек автомобил „Фолксваген” с добричка регистрация. При извършената проверка за употреба на алкохол с техническо средство, цифровата индикация отчита наличието на 1,46 промила в издишания от водача въздух. С полицейска мярка за срок от
24 часа е задържан Р.В. (38 г.) от с. Паскалево, обл. Добрич. По случая е образувано незабавно полицейско производство.

12.09.2017 г. ОД НА МВР ДОБРИЧ