Dobrich News Добрич новини

НАП Варна продава 14 тона маслини

Инспекторите по приходите от отдел „Държавни вземания“ във Варна обявиха за продажба чрез пряко договаряне 14700 кг. маслини, годни за консумация. Стоката е внос от Турция, но след влизането и в страната служители от звеното по Фискален контрол на НАП преценяват, че фирмата вносител е рискова и поставят на камиона техническо средство за контрол. Фискалните агенти проследяват движението на маслините до склад във Варна, където в тяхно присъствие те трябва да бъдат разтоварени и техническото средство за проследяване премахнато. За проверката и разтоварването на стоката дни наред не се явява собственикът на фирмата, нито упълномощено от него лице, като стоката е изоставена в полза на държавата.

Продажбата на маслините чрез пряко договаряне ще се проведе на 24.08.2017 г. в ТД на НАП Варна. Началната цена е определена в размер на 93 786 лева. Кандидат-купувачите могат да направят оглед на стоката от 16 до 18 август в складовата база на “Натурални храни“ ООД. В същия срок трябва да подадат и своите предложения. За действително се счита всяко предложение за закупуване на стоката с размер на предлаганата цена не по-нисък от 50 процента от обявената в съобщението начална цена.
На друга публична продажба чрез търг с тайно наддаване варненските инспектори от „Държавни вземания“ са обявили за продан 1.556 кг. бижутерски изделия от злато. Накитите са отнети в полза на държавата от Добрички окръжен съд и могат да бъдат разгледани от желаещите да участват в търга от 7 до 9 август, а самият търг ще бъде проведен на 14 август в териториалната дирекция.
Повече информация за условията за провеждане на търгове, списъци на вещите, продажната им цена и размерът на депозита са на разположение в сградата на ТД на НАП Варна, бул. „Осми приморски полк” № 128, както и на страницата на НАП в Интернет.

14 тона маслини Varna/Варна - ☎ Alo.BestJobs.BG
1.556 кг. бижутерски изделия от злато Varna/Варна - ☎ Alo.BestJobs.BG