Dobrich News Добрич новини

Голфъри от Нова Зеландия, Южна Корея, Норвегия, Великобритания и други страни играха в първия голф турнир за Купата „Албена и приятели”

Голфъри от Нова Зеландия, Южна Корея, Норвегия, Великобритания и други страни участваха в първия голф турнир за Купата „Албена и приятели”. Състезанието на ваканционно селище Албена се проведе на едно от най-красивите голф игрища в света „Тракийски скали” на 1 юли в събота.
Турнирът бе организиран в състезание по двойки. Първото място с 39 точки спечелиха отборно Тодор Чаков и Весела Чакова, следвани от тима на корейците Ким Хюнгсул и Миюнг Куон с 38 т. На трето място с 35 т. застанаха Иван Трифонов и Иван Дойков.
В надпреварата за „Най-близък удар до дупката” при мъжете победи Чери Рийхол от Нова Зеландия. Той задено със съпругата си Тим прекарват няколко месеца през лятото в България в активна игра на голф всяка година. При дамите най-близък до дупката начален удар направи Алекс Ким от Южна Корея.
Руслан Йорданов, старши мениджър „Спорт” във ваканционно селище Албена, и Веселин Савоя, голф директор на „Тракийски скали”, връчиха купи на победителите. Най-добрите голфъри получиха също и вино, собствено еко-производство от лозовите масиви на курорта. Класиралите се на първо място бяха наградени и с ваучер за двама в петзвезден хотел на ваканционно селище Албена.
Чуждестранните и българските състезатели благодариха за наградите в първото издание на турнира за Купата „Албена и приятели”, като пожелаха догодина да участват и в следващото му провеждане.