Dobrich News Добрич новини

Криминалните вчера

На 06 юни в 08,40 ч. по телефон в РУ Балчик е заявено от А.А., на 49 г. от гр. Балчик, че на яхтено пристанище в гр. Балчик, пред х-л "Мистрал" има удавен човек в морето до брега. Местопроизшествието е посетено, извършен оглед от ДОГ на РУ Балчик. Трупа е намерен и изваден между понтон "В" и "С" на яхтено пристанище Балчик. От извършените ПСД е установена самоличността на удавения – Ж.П., на 64 г. от гр. Балчик, улики за насилие не са установени. Трупа е изпратен за аутопсия в Съдебна медицина Добрич. На паркинг в близост до местопроизшествието е установен лек автомобил «Опел» с отключена шофьорска врата, собственност на починалото лице. В автомобила са открити лични документи, мобилен телефон, 45 лв., СУМПС и СРМПС. Образувано е досъдебно производство.

На 06 юни, в 14,30 часа в гр. Добрич по бул. "Русия" от патрул на Първо РУ Добрич е извършена проверка на лек автомобил «БМВ» с ТХ регистрация,с водач Г.К., на 30 г. от гр. Добрич, известен на МВР. Изпробван за употреба на упойващи и наркотични вещества с тест, който реагира за употреба на амфетамин и метаамфетамин. Отказва да даде биологични проби за медицинско изследване. Задържан за 24 часа, образувано незабавно производство.

На 06 юни в 23,15 ч. на паркинга на "Зоопарк"-гр. Добрич, при извършване на проверка от служители на Първо РУ Добрич на лицата М.М., на 22 г. от гр.Добрич, известна на МВР , К.Д., на 17 г. от с.Плачи дол, известен на МВР и Д.Й., на 20 г. от гр.Добрич, неизвестен на МВР, М.М. изхвърля ръчно свита цигара със зелена суха тревна маса в нея, реагираща на канабис, с тегло 0,6 гр. В К.Д. е открито станиолово пакетче със съдържаща се в него зелена суха тревна маса, реагираща на канабис, с тегло 2,2 гр. Задържани за 24 часа, образувани са бързи производства.

На 06 юни, в 20:30 ч., при СПО служители на РУ Ген. Тошево при обход в с. Пчеларово спират мотоциклет «Кимко» без рег. табела, управляван от Е.Д., на 39 г. от с.Зограф, общ.Генерал Тошево, известен на МВР. Установено е, че МПС не е регистрирано по надлежния ред. Задържан за 24 часа, образувано е бързо производство.

На 06 юни, в 16,30 ч. в с. Преселенци, по ул. "Първа", мотопатрул на сектор Пътна полиция ОДМВР Добрич спират за проверка л.а. Пежо, с ТХ регистрация, с водач З.И., на 34 г. от с. Белгун, известен на МВР. След извършена справка в КАТ, се установи, че същия не притежава СУМПС и управлява в едногодишен срок от влязало в сила НП. Образувано е бързо производство.

На 06 юни, във връзка с противодействието на престъпления, свързани с държане и търговия със стоки без акцизен бандерол, при проверка от служители на Второ РУ Добрич на дома на Е.И., на 68 г., от с. Козлодуйци, известна на МВР е установено, че същата съхранява стоки без акцизен бандерол - 71 бр. кутии цигари без акцизен бандерол марка.


През изминалото денонощие на територията на ОД на МВР Добрич са регистрирани три пожара без материални щети. При три случая е оказана техническа помощ.




07.06.2017 г. ОД НА МВР – ДОБРИЧ