Dobrich News Добрич новини

Криминална хроника

На 21 април в Първо РУ на МВР се тъжи лицето М. В. на 88 г. от гр. Добрич, за това че на същата дата, на домашният й телефон се е обадило непознато лице, което я въвежда в заблуждение, че се провеждат полицейски мероприятия по задържане на телефонни измамници. В следствие на което потърпевшата е хвърлила от терасата си полиетиленов джоб, със сумата от 3370 лв. и 1 бр. златен пръстен, около 3 гр., в кафяво портмоне. По случая е образувано досъдебно производство.

На 23 април в Първо РУ на МВР е получено съобщение от С. В. на 61 г. от гр. Добрич, за това че за времето от 17,00 ч. на 22.04.2017 г. до 07,50 ч. на 23.04.2017 г. чрез взлом на входна врата на магазин за сувенири по ул.”Батак” е извършена кражба на около 50-60 бр. пълнители с течност и 10 бр. батерии за електронни цигари. По случая е образувано досъдебно производство.

На 23 април в РУ Ген. Тошево е получено съобщение от Г. А. на 47 г. от с. Пчеларово, за това че за времето от 10,00 ч. на 22.04.2017 г. до 08,45 ч. на 23.04.2017 г. неизвестно лице е счупило прозорци с обща площ от 0,5 кв. м. и разбило входна и вътрешни врати на къща. Работата по случая продължава. Образувано досъдебно производство.

На 23 април при обход на служители от Първо РУ на МВР, в района на училище „ОТМЕ” са установени две лица до лек автомобил „Опел Вектра”, като едното от лицата при вида на полицейските служители изхвърля на земята саморъчно свита цигара, със зелена суха тревна маса, която при полеви тест реагира на канабис. Същият предава цигарата доброволно, като обяснява, че е закупена за лична употреба. Лицето Н. Ж. на 22 г. от гр. Добрич е отведено и задържано в Първо РУ на МВР. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 21 април в 07,00 ч. в с. Бранище, при провеждане на СПО от служители на СПКП при ОДМВР гр. Добрич и служители на Второ РУ на МВР спират за проверка лек автомобил „Фолксваген Голф”, с добричка регистрация, собственост и управляван от Т. Т. на 26 г. от гр. Добрич, като под седялката на автомобила са установени две найлонови торбички – едната с бяло прахообразно вещества, а другата със суха кафяво-зелена тревна маса. От извършените експертни справки, иззетите вещества са амфетамин, с тегло 10,4 гр. и канабис, с тегло 10,2 грама. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 21 април в 09,40 ч. от служители на РУ Ген. Тошево е извършена проверка в магазин за хранителни стоки в с. Снягово, общ. Ген. Тошево, собственост на РПК „Бъдеще” гр. Добрич, като продавача на обекта К. Ю. на 59 г. от същото село, доброволно предава 4 бр. кутии /80 къса/ цигари без бандерол и две пластмасови бутилки от бира „Болярка” по 500 мл., като едната е пълна, а другата наполовина с безцветна течност, с мирис на ракия. Работата по случая продължава, като материалите са изпратени в Районна прокуратура гр. Ген. Тошево.

На 23 април в 09,10 ч. в РУ Каварна е получено съобщение от Н. Н. на 66 г. от с. Българево, общ. Каварна, за това че за времето от 20,00 ч. на 22.004.2017 г. до 09,00 ч. на 23.04.2017 г. неизвестен извършител чрез взломяване на техническо средство е извършил кражба на стартер от трактор „Болгар”, с добричка регистрация, паркиран в двора на тъжителя. Работата по случая продължава.

На 22 април 2017 г. в 09,52 ч. е получен сигнал за настъпило ПТП на път II – 27, след с. Соколово, посока с. Сенокос на около 100 м. след разклона на морско поделение. Водачът на мотоциклет „Сузуки” Д. В. на 26 г. от гр. Каварна , непритежаващ СУМС валидно за категорията, към която спада управляваното от него превозно средство и поради движение с несъобразена скорост, губи контрол над мотоциклета и пада в ляво на посоката си на движение. В следствие на ПТП лицето е отведено от екип на ФСМБ гр. Балчик в МБАЛ гр. Добрич за преглед, където е настанен в неврохирургия за наблюдение. Без опасност за живота, с фрактура на дясна лопадка. Взета е кръвна проба по надлежния ред и е съставен акт.



През изминалите денонощия на територията на ОДМВР гр. Добрич е възникнал 1 пожар с материални загуби.

На 23 април 2017 г., в 22,40 ч. е получено съобщение от М. Н. на 43 г. от гр. Добрич за направен опит за палеж на недвижим имот, находящ се по ул. «Г. Колев». На неостъклена външна, южна тераса е хвърлено от улицата, неустановен предмет с течност, с мирис на нафта. В следствие на което е обгорпяла част от ПВЦ щора, вътрешна и външна страна на терасата – обгоряло петно с размери 130х70 см. Работата по случая продължава. Образувано е досъдебно производство.



24.04.2017 г. ОД на МВР гр. ДОБРИЧ