Dobrich News Добрич новини

Криминална хроника

На 06 март, в 03,45 ч. чрез ЕЕН 112 в ОДЧ на ОДМВР Добрич е заявено от К.Б.,на 36 г. от с. Стожер, общ. Добричка, за извършен грабеж на съседката му А. Д., на 72 г. от с. Стожер, която сама му го е съобщила. При извършените ПСД е установено, че около 02,30 ч. на 06.03.2017 г. чрез взлом на входна ПВЦ врата, три непознати лица с маски на главите са проникнали в дома на самотноживущата А.Д., която е избутана на леглото си и е приведена в безпомощно състояние. Свалили са златните й обеци от ушите и са издърпали златния синджир от врата й. Единият от извършителите е претърсил всички помещения в дома й, вторият запушвал с ръка устата й, а третият е стоял до входната врата. Отнети са също и един мобилен апарат със СИМ карта, личната карта на лицето и сумата от 370 лв. По случая е образувано досъдебно производство.

На 06 март, в 12,30 ч. в РУ Генерал Тошево е заявено от Д.К., на 50 г., британски гражданин, за това, че за времето от 01.03.2017 г. до 06.03.2017 г., чрез взлом на ПВЦ прозорец, неустановено лице е проникнало в къща в с. Чернооково, собственост на приятеля му Д.Ч., на 67 г., британски гражданин, отсъстващ от България, и е извършил кражба от дома му два LCD телевизори и преносим компютър/лаптоп/. Образувано е досъдебно производство по случая.

На 07 март, в 01,50 ч. в с. Стожер до бензиностанция «Вистаойл» в посока гр.Варна автопатрул на Второ РУ Добрич спират за проверка л.а. Хонда, с ТХ регистрация, с водач Б.А., на 34 г., известен на МВР от с.Стожер. При извършена проверка за употреба на алкохол, техническото средство отчита 1.61 промила на алкохол в кръвта. Водачът отказва да даде кръвна проба. Образувано е незабавно производство.

На 06 март, в 03.20 ч. в гр. Добрич, по ул. "Сан Стефано" служители на Първо РУ Добрич спират за проверка лек автомобил «Опел», с ТХ регистрация, с водач С.Ц., на 38 г., известен на МВР, от с. Полк. Иваново. При последвалата проверка с Алкотест е установена употреба на алкохол, като цифровата индикация отчита 2,58 промила в издишания от водача въздух. Същият е отведен в ЦСМП Добрич, където дава кръвна проба по надлежния ред. Задържан за 24 часа, образувано бързо производство.

На 06 март, в 17,30 ч. в ОДМВР Добрич, чрез ЕЕН 112 е заявено от дежурен служител на ЦСМП Добрич, че в службата им е доведено лице пешеходец претърпяло ПТП. На място е изпратен автопатрул на КАТ, който констатира, че л.а. ДЕУ, с ТХ регистрация, с водач Е.И., на 19 г., неизвестен на МВР от гр. Добрич, който при движение на заден ход на паркинга на пл. «Свобода» в гр. Добрич удря преминаващата зад него пешеходка Т.М., на 78 г. от гр. Добрич, която е отведена в ЦСМП от водача и след обстоен преглед е освободена с диагноза натъртвания по долен десен крайник. Водачът е изпробвеан за алкохол, като цифровата индикация отчита отрицателен резултат. Съставен му е АУАН по ЗДП.




През изминалото денонощие на територията на ОД на МВР Добрич са регистрирани 3 пожара без загуби.







07.03.2017 г. ОД НА МВР – ДОБРИЧ