Dobrich News Добрич новини

Криминална хроника

На 01 март в 07,00 ч. в ОДМВР Добрич, чрез ЕЕН 112 е заявено от И.М., на 59 г. от гр. Добрич, че за времето от 19,00 ч. на 28.02.17 г. до 07,00 ч. на 01.03.17 г, Неизвестно лице, чрез взлом на ПВЦ прозорец на столова към ОУ "Любен Каравелов" гр. Добрич, е проникнало в сградата и е извършило кражба на пакетирани и хранителни стоки на обща стойност около 1000 лева. От проведените ОИМ от служители на Първо РУ Добрич е установен извършителят на деянието – Ю.Е., на 34 г. от гр. Добрич, известен на МВР, осъждан. Инкриминираните вещи са намерени и иззети по надлежния ред. Ю.Е. прави пълни самопризнания по случая. Материалите са докладвани в РП-Добрич. На лицето е наложена постоянна мярка за неотклонение "Задържане под стража".

На 02 март в 09,20 ч. в град Каварна по ул. "Добротица" до бившата сграда на община Каварна автопатрул на РУ Каварна спира за проверка лек автомобил "Мерцедес" с ТХ регистрация, управляван от Б.Д., на 41 г. от село Септемврийци, общ. Каварна, известен на МВР. Същият представя СУМПС, издадено от Англия на негово име. При извършената проверка е установено, че представеното английско СУМПС от водача Б.Д. се издава на водач, който в момента кара шофьорски курсове на територията на Англия, като при управлението на учебен автомобил трябва да бъде придружен с инструктор. Същият е неправоспособен и управлява в едногодишен срок от наказването му по административен ред чрез наказателно постановление на сектор "ПП" град Добрич влязло в сила на 14.10.2016г. за управление на МПС без да притежава необходимото свидетелство за управление. По случая е образувано бързо производство.

На 02 март в 10.50 ч. при СПО, до разклона за село Могилище общ. Каварна, полицейски служители от РУ Каварна извършват проверка на лицето А.И., на 22 г. от село Вранино, общ. Каварна, известен на МВР, като в него е открита зелена суха тревна маса, реагираща на канабис с тегло 0,26 гр. Същият посочва, чe го е закупил за лична употреба. По случая е образувано бързо производство.

На 02 март в 19,45 ч. в с. Оброчище, служители на РУ Албена, при опит да извършат проверка на лек автомобил "Рено" с ТХ регистрация, управляван от М.М.,на 22 г. от с. Оброчище известен на МВР, водачът отказва да преустанови движението на автомобила и оказва съпротива. В резултат на действията му срещу него е използвана физическа сила и помощни средства и същият е задържан. Водачът при задържането и привеждането в патрулния автомобил на задната седалка изхвърля полиетиленово пликче съдържащо суха тревна маса с тегло 0.8 грама, която при направен полеви тест реагира на тетрахидроканабинол. Уведомен дежурен прокурор при РП- Балчик. Извършени са ПСД от следовател при ОСлО ОП- гр.Добрич. По случая е образувано следствено дело.

На 03 март чрез ЕЕН 112 в РУ Балчик е заявено от П.Д., на 54 г., енергетик към «В и К» Добрич, за времето от 21,20 ч. на 02.03.17г. до 08,20 ч. на 03.03.17г., неизвестно лице е извършило кражба на захранващ меден проводник – тип ШКПТ с дължина 5 м. от сондажен кладенец в землището на с.Гурково. По случая е образувано досъдебно производство.

На 03 март, в 10.25 ч. чрез ЕЕН 112 в РУ Тервел е заявено от Р.Р., на 61 г. от гр.Тервел, за това, че има пострадало лице при инцидент на работното му място в дърводелски цех в завод "Пластхим-Т" гр.Тервел. На място е установено, че в дърводелски цех намиращ се в производствени помещения в двора на завод "Пластхим-Т", при обработване на дървен материал с дървообработваща машина тип "Гатер" са притиснати пръсти на лявата ръка на лицето М.Н., на 56 г. от гр. Тервел. Същият е транспортиран от екип на ЦСМП гр. Тервел до МБАЛ гр. Добрич, където е настанен в отделение по "Ортопедия" със диагноза скъсана "фаланга" на пети пръст на лявата длан, без опасност за живота. За случая е уведомена инспекция по труда гр.Добрич. По случая е образувано досъдебно производство.

На 04 март в 23,15 ч. в РУ Албена е заявено от Х.В., на 19 г. от с. Оброчище, общ. Балчик, че неизвестно лице за времето от 22,30 ч. до 23,00 ч. на с.д., чрез отключване на задната врата на къщата му е извършило кражба на телевизор. По случая е образувано досъдебно производство.

На 04 март в 14,45 ч. в РУ Каварна е заявено от К.П., на 76 г. от гр. Варна, че за времето от 13.02. до 04.03., чрез отключване на входната врата на къщата му в с.Българево, общ. Каварна, неизвестно лице е извършило кражба на електрожен, фризер, 6 кг. пчелен мед и 18 бр. стъклени буркани с домашни консерви. Образувано е досъдебно производство.
На 04 март в 20,05 ч., по ул. "Кубадин" в гр.Добрич, автопатрул на Първо РУ Добрич спира за проверка лек автомобил «Мерцедес», с ТХ регистрация, управляван от С.И., на 33 г. от гр. Добрич, известен на МВР. Изпробван за употреба на алкохол с техн. средство "Алкотест дрегер 7510", като цифровата индикация на уреда отчита 1,44 промила алкохол. Отказва кръвна проба в ЦСМП,задържан за 24 часа, образувано бързо производство.

На 05 март в 01,50 ч. по телефона в РУ Каварна е заявено от М.М., на 39 г. от гр. Каварна, че в дискотека в с.гр. е нанесен побой на живеещия с нея на семейни начала В.М., на 38 г. от с.гр., известен на МВР, осъждан, рецидивист. В 02,30 ч. по телефона е получено съобщение от Д.П., на 36 г. от гр. Каварна, известен на МВР, за това, че транспортира за МБАЛ Добрич М.Х., на 39 г. от с. Топола, общ. Каварна, известен на МВР, с прободна рана в областта на корема. От проведените ОИМ и ПСД е установено, че на 05.03. около 01,30 ч. в дискотека в гр. Каварна, Д.П. е нанесъл удар с юмрук в лицето на В.М., в следствие на което между тях е започнало сбиване, в което са участвали и М.Х. и М.М. В резултат на сбиването М.Х. е получил порезна рана в областта на корема, М.М. порезна рана в областта на седалището, а В.М. е с охлузни рани в областта на гърба. От проведените мероприятия не е установено използването на хладни оръжия при сбиването. М.Х. е настанен в МБАЛ Добрич в отделение по хирургия, без опасност за живота. В.М. и Д.П. са задържани за 24 часа. Образувано е бързо производство срещу задържаните лица.

На 05 март в 05:15 часа в Първо РУ гр.Добрич е заявено от Г.С., на 33 г. от гр.Добрич, охранител във ЧОФ, че на същата дата в 04:48 часа е задействан СОТ на павилион за продажба на тютюневи изделия, находящ се в гр.Добрич, ул."Батовска", фирмена собственост. Установено е, че в обекта е проникнато чрез взломяване на ПВЦ врата в областта на заключващия механизъм, като е извършена кражба на около 100 кутии различни марки цигари, на стойност около 500 лв. Образувано е досъдебно производство.

На 05 март в 21,29 ч. на ЕЕН 112 е получено съобщение от П.П., на 51 г. от гр. Добрич, началник транспорт в частна фирма, за това, че за времето от 16,30 часа на 01.03.17 г. до 21,29 часа на 05.03.17 г. от неохраняем паркинг на бул. "25-ти Септември", "Неустановено лице" противозаконно е отнело влекач «Ман», с ТХ регистрация ,бял на цвят, с прикачено към него полуремарке «Шмитц каргобул», с ТХ регистрация, машинно сиво на цвят, фирмена собственост. Същите са със сключено автокаско. Обявени за ОДИ.
Образувано е досъдебно производство.

На 05 март в 12.58 часа, чрез ЕЕН 112, в ОДМВР гр. Добрич, е получено съобщение за възникнало ПТП в гр. Добрич по ул. Хан Тервел в района пред портала на бивши «Вторични суровини» в посока гр. Добрич. При посещение на място е установено, че мотоциклет «Хонда 750» с Н регистрация, с водач П.Г., на 29 г. от гр. Добрич, на прав участък от пътното платно, при суха пътна настилка, поради движение с несъобразена с пътните условия скорост, губи контрол над мотоциклета и се блъска в движещия се пред него л.а. Тойота, с ТХ регистрация с водач В. П. от гр. Добрич. П.Г. е настанен в ОАИЛ, при МБАЛ гр. Добрич, с множество наранявания- фрактури на гръбначен стълб и прешлени на врата. След направени реанимационни мероприятия същия е починал. На водачите е взета кръвна проба. Образувано е досъдебно производство.

На 05 март, в 18,30ч. в с.Пчеларово, служители от РУ Генерал Тошево спират за проверка лек автомобил "Фолксваген" с ТХ регистрация с водач С.Н., на 32 г. от с.с., известен на МВР. От извършената проверка се установи, че същия не притежава СУМПС и управлява МПС в едногодишен срок от наказанието му по административен ред с влязло в сила наказателно постановление на 14.04.2016г. Образувано е незабавно производство.

На 05 март в 13.00 ч. по ул. "Н. Петков" до комплекс "Резиденция" автопатрул на Първо РУ Добрич спират л.а. «Рено» с ТХ регистрация, с водач И.Й., на 37 г. от гр.Добрич, известен на органите на полицията. Отведен в сектор КАТ град Добрич и е изпробван за употреба на наркотични вещества, като пробата е положителна за употреба на опиати и канабис. Отказва да даде кръв и урина за химичен анализ, задържан в Първо РУ Добрич за 24 часа. Образувано е незабавно производство.

На 05 март в 06.00 ч., в кв."Рилци" автопатрул на Първо РУ Добрич спира за проверка л.а. "Ситроен саксо", управляван от Й.Й., на 33 г. от гр. Добрич, известен на органите на полицията. Изпробван за употреба на алкохол, цифровата индикация отчита 0,94 промила алкохол в издишания от водача въздух. В сектор КАТ град Добрич е изпробван за употреба на наркотични вещества, като пробата е положителна за употреба на канабис, амфетамин и мета амфетамин. Същият е задържан в Първо РУ Добрич за 24 часа. Образувано е незабавно производство.


През последните четири денонощия на територията на ОД на МВР Добрич са регистрирани 2 пожара с нанесени материални щети и 8 пожара без загуби.







06.03.2017 г. ОД НА МВР – ДОБРИЧ