Dobrich News Добрич новини

Премиера на "Господарят на дивия плаж"

Измамно нещо е поезията. Понякога те натъжава, понякога те окриля, но винаги ти носи една нова пътека, отваря ти врата, там където си виждал само стени. Крадливо нещо е поезията, тя може да вземе най красивото от душата на поета и да го поднесе като дар. Жестоко нещо е поезията.

Тя може да спре каменната душа пред вечния човешки въпрос: да бъдеш или не. Защото тя винаги тръгва отнякъде и стига до сърцето човешко. Такава е поезията на Стефан Жечев. И когато четем неговите стихове, загатнали липсващото в душата ни, ние доизграждаме тухличките на този несъществуващ свят, за да останем поне малко в него и да се почувстваме цялостни в собственото си несъвършенство. Много може да се говори за поета с подпетените сандали, за брадатия господар на дивия плаж, защото поезията му е като една дребна монета, която не струва даже да се наведеш, за да я вземеш ако я видиш на пътя, но без нея не може да се купи пиршеството на душата..

Стефан Жечев е роден в гр. Шабла през 1949 г. Завършил е ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“, българска филология. По професия – учител. През 2010 г. излиза първата му стихосбирка „На брега“. Печатал е в литературни алманаси, вестници, списания. Носител на национални литературни награди. Член на Сдружението на писателите в Добрич.

Организатори на премиерата са Община гр. Добрич, Сдружение на писателите – Добрич и галерия „Георги Петров“

На 30 Март, в Художествена галерия "Георги Петров" от 17:30 до 19:00 часа.

Заповядайте!