Dobrich News Добрич новини

Кражбите днес

На 21 октомври, при СПО, след провеждане на ОИМ и ПСД от служители на РУ Тервел срещу разпространението на наркотични вещества, при извършено претърсване и изземване в частен дом в с. Жегларци, обитаван от Х.К., на 24 г. от с.с. са открити и иззети суха тревна маса с тегло 78 гр., реагираща на канабис и бяло прахообразно вещество с тегло 38 гр., реагиращо на амфетамин и една електронна везна. По случая е образувано бързо производство по описа на РУ Тервел, а лицето е задържано за 24 часа.

На 21 октомври, при СПО в гр.Тервел е спрян за проверка л.а. „Фолксваген”, с ТХ регистрация, управляван от И.С., на 19 г. от с. Поройно, неправоспособен, в едногодишен срок от административно наказание. По случая е образувано бързо производство, а лицето е задържано за 24 часа.

На 21 октомври, при провеждане на ОИМ и ПСД от служители на Първо РУ Добрич срещу разпространението на наркотични вещества, при проверка на л.а. „БМВ” в ж.к.”Балик”, с водач К.К., на 29 г. от гр. Добрич, в който е открито пликче със суха тревна маса с тегло 0,7 гр., реагираща на канабис и пликче със бяло прахообразно вещество с тегло 1 гр., реагиращо на амфетамин. По случая е образувано бързо производство по описа на Първо РУ Добрич, а лицето е задържано за 24 часа.

На 21 октомври в 19:30 часа в РУ Каварна е получено съобщение от Ш.К., на 47 г., британски гражданин, че за периода от месец септември 2015 г. до 21.10.2016г., неизвестен извършител, чрез взлом на ПВЦ прозорец е проникнал в имота му в с. Видно и е извършил кражба на 1 бр. пералня, 1 бр. печка, 1 бр. спортен тренажор, 1 бр.боксов чувал и 1 бр. тример за трева. По случая е образувано досъдебно производство.

На 21 октомври в 13:30 часа в Първо РУ Добрич е получено съобщение от П.К., на 37 г. от гр.Добрич, че за времето от 16:00 часа на 19.10. до 13:30 часа на 21.10.2016г., неизвестен извършител, чрез счупване на прозорец от е проникнал в складово помещение на ул.”Стефан Караджа” в гр. Добрич и е отнел 1 бр. ъглошлайф и 1 бр. кутия с инструменти. По случая е образувано досъдебно производство.
[next]
На 21 октомври, в 17:30 часа, при съвместна проверка от служители на РУ Албена и ДЛС – Балчик до мината в с.Църква на три конски каруци установяват Р.С., на 15 г., П.Т., на 16 г. и Й.А., на 13 г.,всички от с. Оброчище, извършили кражба на общо около 1 куб.м. дърва за огрев „Цер” от местност „Мишелика” в землището на с. Църква, собственост на ДЛС Балчик.

На 22 октомври, около 15:00 часа, след проведени ОИМ във връзка с противодействието на разпространението на акцизни стоки без бандерол, служители на Първо РУ Добрич при проверка на лицето О.М., на 36 г. от гр. Добрич на територията на кооперативен пазар намират 8 кутии цигари, необлепени с акцизен бандерол. Същите са иззети и предадени в Митническо бюро Добрич, а на лицето е съставен АУАН по ЗАДС.

На 22 октомври в 18:10 часа във Второ РУ Добрич е получено съобщение от С.А., на 68 г.от с. Ловчанци, че за времето от 10:00 часа до 17:00 часа на с.д., неизвестен извършител, чрез взлом на халка на катинар е проникнал в дома му в с.с. е извършил кражба на 1 бр. мобилен телефон и сумата от 60 лева. След проведени незабавни ОИМ е установен извършителя на деянието Н.К., на 20 г. от с.с. По случая е образувано бързо производство.

На 22 октомври, при провеждане на ОИМ и ПСД от служители на Първо РУ Добрич срещу разпространението на наркотични вещества, при проверка в ж.к.”Балик” на лицето П.П., на 20 г. от гр. Добрич, в който е открито пликче със бяло прахообразно вещество с тегло 0,4 гр., реагиращо на амфетамин. По случая е образувано бързо производство по описа на Първо РУ Добрич, а лицето е задържано за 24 часа.

На 23 октомври, в 02:20 часа в гр.Добрич, на ул.Георги Кирков, автопатрул на Първо РУ Добрич спират за проверка л.а.”БМВ”, с ТХ регистрация, управляван от З.Й., на 32 г. от гр.Добрич. От последвалата проверка с техническо средство за наличие на алкохол, цифровата индикация отчита 1,58 промила алкохол в издишания от водача въздух, отказва кръвна проба. По случая е образувано бързо производство, а водача е задържан за срок от 24 ч.

На 23 октомври, при съвместна проверка от служители на РУ Тервел и ДЛС – Тервел в частен имот в с. Зърнево, собственост на М.Х., на 63 г., е установено, че същия съхранява 8 куб.м. дърва за огрев „Цер”, без редовно писмено позволение. По случая е образувано бързо производство.

На 23 октомври, около 22:45 часа, при провеждане на ОИМ и ПСД от служители на Първо РУ Добрич срещу разпространението на наркотични вещества, при проверка на л.а. „Мазда” в ж.к.”Балик”, с водач Е.А., на 21 г. от гр. Добрич, е открито пликче със бяло прахообразно вещество с тегло 0,3 гр., реагиращо на амфетамин. По случая е образувано бързо производство по описа на Първо РУ Добрич, а лицето е задържано за 24 часа.

На 24 октомври, в 02:00 часа в гр.Добрич, на ул.Христо Ботев, автопатрул на Първо РУ Добрич спират за проверка л.а.”Форд”, с ТХ регистрация, управляван от С.М., на 30 г. от гр.Добрич. От последвалата проверка с техническо средство за наличие на алкохол, цифровата индикация отчита 1,58 промила алкохол в издишания от водача въздух, отказва кръвна проба. По случая е образувано бързо производство, а водача е задържан за срок от 24 ч.


През изминалите три денонощия на територията на ОД на МВР Добрич е няма регистрирани пожара. Посетени са два недействителни сигнала, при един случай е оказана техническа помощ.



24.10.2016 г. ОД НА МВР ДОБРИЧ