.

Проверките на НАП покачиха оборотите на над 1000 обекта по Северното Черноморие

Оборотите на над 1000 обекта по Северното Черноморие се покачиха в пъти след засиления контрол на НАП от началото на летния сезон. 7 198 проверки извършиха инспекторите по приходите от ТД на НАП Варна от средата на месец юни до края на август. По време на проверките са констатирани 1098 нарушения на данъчното законодателство. 376 акта са съставени за неиздаване на фискален бон, 624 за установена разлика в касовата наличност, а 81 от актовете са за други нарушения. До 31 август съвместни екипи на НАП Варна и МВР са извършили 450 проверки по Северното Черноморие. Екипи следят за нелегална търговска дейност и извършват незабавни проверки при подаване на сигнали от служителите, осъществяващи дистанционно наблюдение на фискалните устройства и сигнали подадени от гражданите. При проверките инспекторите на НАП Варна са открили 17 обекта, които осъществяват дейността си без касов апарат, за което на търговците са наложени санкции в размер до 10 000 лева. 16 търговски обекта са запечатани за срок от един месец, заради груби нарушения на данъчното и осигурителното законодателство.
Публичните изпълнители от НАП Варна са посетили и иззели паричните средства от касите на 85 обекта, като са внесли в бюджета 53 590 лева. Тази крайна мярка ще продължи да се прилага ежедневно, включително и след летния сезон, спрямо търговци с просрочени данъчни задължения, които имат възможност да изпълняват задълженията си към бюджета, но не го правят.

„При извършените повторни проверки на търговците, които имат съставени актове през летния сезон, се установява значителна промяна към доброволно спазване на данъчните закони. Ще продължим с дистанционното и физическото наблюдение на обектите, работещи целогодишно, за да проследим устойчива ли е тази промяна“ заяви териториалният директор на НАП Варна Милена Колева.
Reactions: 
Добрич, България Dobrich, Bulgaria

Сподели в любимата си социална мрежа

Подобни материали

НАП 1877703659064241102

Публикуване на коментар Default Comments

В коментара си можете да добавите снимка, като ползвате код: [img]адреса–на-вашата-снимка[/img]
и видео с код: [video]адрес-на-вашето-видео[/video]

emo-but-icon

Translate

Рекламата ви тук!

Горещи

Скорошни

Коментари

Jobs.bestjobs.bg

Jobs.Dobruja.com

Какво искате да четете на сайта ни?

Приятели?


Рекламата Ви тук!

Абононамент с e-mail

me.bestjobs.bg

me.bestjobs.bg

Обяви

Daewoo LanosПродава: Daewoo Lanos 1.4 хечбек, 2001, сив металик, 102 хил. км, бензин, ръчни, EURO 2, 2/3 врати, 75 к.с., 1400 куб.см, сервоуправление, 2 аirbags, климатик, ел.стъкла, стерео уредба, радио, USB, с комплекти зимни и летни гуми, застраховка, год. преглед, платен данък. Запазен и работещ безупречно автомобил. ☎ 0895/ 168 768
item