.

"Приморско клуб" домакинства на международен турнир по Петанк

Десетки отбори от София, Пловдив, Бургас, Варна, Русе и други градове, се включиха в международния турнир по петанк „Primorsko Open”, съобщава организаторът Емил Макаров. Сред участниците имаше и състезатели от Израел и от малката островна държава в протока Ла Манш – Джърси. В индивидуалната надпревара призьори при мъжете и при жените са състезателите от пловдивския клуб - Росица Михайлова и Янко Иванов. В същинските състезания по тройки на първо място се класира отбора на организаторите с решаващо израелско участие в редиците, на второ място отбор Монако, а тимът на Софийския университет, смятан за фаворит в надпреварата остана едва трети.

Купите и медалите на победителите бяха връчени на специален купон, организиран от ръководството на "Приморско клуб", което с чудесната си работа е на път да възвърне добрите традиции на някогашния Международен младежки център.
С това състезание ваканционно селище Албена, което м.г. домакинства на европейско първенство по петанк, успешно предаде щафетата за провеждане на турнири по петанк на Приморско клуб.
Петанк е игра с топки, възникнала във Франция в началото на 20 век, но произлизаща от стара провансалска игра, чиито корени са още в 8-9 век .
Днес тя е национален спорт на Франция, а също така е много разпространена в редица европейски държави, а през последните години и в България.

Pétanque - е игра със стоманени топки целящи да достигнат най-близо до червено дървено топче, отборна игра по подобие на боулинг. {бел.ред.}
Reactions: 
Добрич, България 8180 Primorsko, Bulgaria

Сподели в любимата си социална мрежа

Подобни материали

Albena 3785916199823042031

Публикуване на коментар Default Comments

В коментара си можете да добавите снимка, като ползвате код: [img]адреса–на-вашата-снимка[/img]
и видео с код: [video]адрес-на-вашето-видео[/video]

emo-but-icon

Translate

Рекламата ви тук!

Горещи

Скорошни

Коментари

Jobs.bestjobs.bg

Jobs.Dobruja.com

Какво искате да четете на сайта ни?

Приятели?


Рекламата Ви тук!

Абононамент с e-mail

me.bestjobs.bg

me.bestjobs.bg

Обяви

Daewoo LanosПродава: Daewoo Lanos 1.4 хечбек, 2001, сив металик, 102 хил. км, бензин, ръчни, EURO 2, 2/3 врати, 75 к.с., 1400 куб.см, сервоуправление, 2 аirbags, климатик, ел.стъкла, стерео уредба, радио, USB, с комплекти зимни и летни гуми, застраховка, год. преглед, платен данък. Запазен и работещ безупречно автомобил. ☎ 0895/ 168 768
item