Dobrich News Добрич новини

Кражбите днес, старите автомобили под прицел на автоапашите

На 26 февруари, в 14:30 часа, чрез ЕЕН 112 в Първо РУ Добрич е получено съобщение от Й.В., служител във фирма „Енерго про мрежи” АД при проверка на електромер, поставен на уличен стълб в гр.Добрич, с абонат С.Х., на 46 г., е констатирано неправомерно присъединяване към електропреносната мрежа. При посещение на местопроизшествието е установено, че чрез свързване на входящ и изходящ кабел неизвестно лице е осъществило неправомерно присъединяване към електропреносната мрежа. По случая е образувано бързо производство.

На 26 февруари, в 09:30 часа, в Първо РУ Добрич е получено съобщение от П.С., на 29 г., за това, че за времето от 19:00 ч. на 25.02. до 08:00 ч. на 26.02.16г. неизвестен извършител противозаконно е отнел собствения му л.а. „Ауди А 6”,1997г., с ТХ регистрация, паркиран пред дома му в гр.Добрич. Автомобилът е обявен за общодържавно издирване. По случая е образувано досъдебно производство.

На 26 февруари, в РУ Генерал Тошево e получено съобщение от М.С., на 48 г. от с.Изворово, за това, че за времето от 19:00 ч. на 25.02.2016 г. до 08:30 ч. на 26.02.2016 г. неизвестен извършител е проникнал по неустановен начин в необитаем дом в с.Изворово, собственост на чужд гражданин и е извършил кражба на автоматична пералня. По случая е образувано досъдебно производство.

На 28 февруари, в РУ Балчик е получено съобщение от дежурен оператор на Боду СОТ Балчик, че техен екип е реагирал на аларма на обект магазин за хранителни стоки в с.Дропла, като е констатирана взломена входната му врата. При посещение на местопроизшествието е установено, че няма извършена кражба. По случая е образувано досъдебно производство.
Продължава на следващата страница:
[next]
На 27 февруари, в 19:50 часа в РУ Тервел e получен сигнал от Д.Й., на 33 г. от гр.Тервел, за това, че при движение по път от с.Чистеменско за гр.Тервел е бил застигнат и принуден да спре на бензиностанция от неизвестен л.а., от който е слязъл Д.М., на 25 г., от с.Каблешково, който е нанесъл удари с метална тръба по личния му л.а.”Ауди А 3”, като вследствие на ударите са унищожени предно панорамно и задно неотваряемо стъкла, причинени са побитости по тавана. По случая е образувано досъдебно производство, а Д.М. е задържан с полицейска мярка за срок от 24 ч.

На 28 февруари, около 21.00 часа, служители на Първо РУ Добрич, при проверка на л.а. „Опел”, с водач Ю.А., на 21 г. от гр.Добрич, до седалката му е открито полиетиленово пликче със суха тревна маса с тегло 0,5 гр., реагиращо на канабис. По случая е образувано досъдебно производство, а лицето е задържано с полицейска мярка за срок от 24 часа.

На 28 февруари, в 08.55 часа, в РУ Каварна е получен сигнал от фелдшер към ФСМП гр.Каварна, че при посещение на адрес е установил, че на Н.Т., на 40 г. от гр. Каварна е нанесен побой от неизвестни лица пред дискотека „Клуб 33”, като същия е наранявания по главата и тялото. Пострадалият е отведен във ФСМП, където след направен преглед е установено, че същия е с комоцио, счупен нос и наранявания в областта на гърдите, транспортиран в МБАЛ Добрич, без опасност за живота. По случая е образувано досъдебно производство, служители на РУ Каварна издирват извършителите на престъплението.

На 28 февруари, в 20.30 часа, служители на РУ Каварна се тъжи Л.Ж., на 45г. от гр.Каварна, за това, че неизвестно лице е хвърлило камъни по дома му и са счупени стъклата на три външни крила на прозорци. По случая е образувано бързо производство.


През последните три денонощия на територията на ОД на МВР Добрич има регистриран един пожар без загуби.



29.02.2016 г. ОД НА МВР ДОБРИЧ