Dobrich News Добрич новини

Започна централизираната доставка на бюлетините и изборните книжа

Във връзка с предстоящите избори за народни представители на 5 октомври 2014 г. и централизираната доставка на бюлетини и изборни книжа, Областният управител Недко Марчев упълномощи служители на Областна администрация, които ще получат материалите /съгласно предварително изготвен график/ на 28 септември, неделя.
Предаването на хартиените бюлетини и книжа ще се извършва на територията на „Печатница на БНБ"АД, съобщиха от ЦИК. Бюлетините се съхраняват в печатницата на БНБ до момента, в който трябва да бъдат транспортирани в съответната област. "Процедурата за транспортиране на бюлетините е толкова строга, колкото и на ценни книжа от печатницата от БНБ", обясниха от ЦИК. Запечатаните камиони ще бъдат охранявани с полицейска или жандармерийска охрана. След доставянето на бюлетините в съответните области, те остават под контрола на областните администрации и РИК и се разпределят по общини.
В изпълнение на ангажиментите си по организационно-техническата подготовка на изборите, по- рано през седмицата, Областна администрация получи и предаде на осемте общини: 1200 бр. методически указания за СИК, 400 бр. чували за съхранение на изборните материали и 400 бр. кутии за отрязъците от бюлетините.