Dobrich News Добрич новини

Диа Евтимова отстрани представителката на домакините Калина Божилова с 2-0 сета

Вечерни мачове предлага програмата на престижния международен турнир по тенис за жени "Изида къп", който е с награден фонд 25 000 долара. Нощната сесия на модерния тенис комплекс в Добрич включва най-интересния двубой за деня, като още в първия кръг поставената под №1 Дина Пфизенмаер от Германия и Виктория Кан от Русия зарадваха публиката със зрелищен мач. Срещата се игра на централния корт при ново осветление, което отговаря на всички изисквания за провеждане на професионални срещи. В същото време късният двубой дава възможност на любителите на тениса, които през деня са на работа, да имат възможност да не пропускат интересните сблъсъци в турнира.
Германката се наложи с 6-1 7-6 над Кан, която преди броени дни игра финал на "Алианц къп" в София.
Следващият мач на осветление ще бъде още по-вълнуващ, съобщават от пресцентъра на "Изида". На корта излиза екзекуторката на Ким Клайстърс на Ролан Гарос през 2011 г. и на Саманта Стосър от Уимбълдън 2012 – холандката Аранча Рус, която е поставена под №4 в турнира. На старта на схемата тя отстрани трудно Изабелла Нишикова с 6-7 6-3 6-4.
24-годишната Рус бе №1 в света при девойките. Тя има заработени близо 1 милион долара от турнири. В кариерата си има над 15 титли от календара на ITF. През 2007 г. игра полуфинал на Ориндж Боул. Година по-късно прави много силна година при девойките – триумфира на Аустралън оупън, играе финал при двойките и полуфинал на сингъл на Ролан Гарос и достига до полуфиналите на US Open. Преди две години холандката бе на прага на ТОП 60 в света при жените, а на 18 септември – четвъртък, от 17.30 часа ще има за съперничка бразилката Беатриз Хаддад Мая.
В първия кръг на основната схема отпадна само една поставена тенисистка. №5 Александра Каданту от Румъния отстъпи с 2-1 сета пред германката Антония Лотнер, която попадна в схемата като "щастлива губеща". Напред продължават две българки. Диа Евтимова отстрани представителката на домакините Калина Божилова с 2-0 сета, а Петя Аршинкова продължава напред след отказване на Виктория Томова, като преди това двете си размениха по един сет.